Kilka słów o mnie
KIM JEST PANI MASZKETKA?
Witaj w moim świecie zapachów i smaków, gdzie torty są sztuką, a ich tworzenie to dla mnie pasja!
Nazywam się Ewa Szymańska i od paru lat kuszę mieszkańców oraz turystów w Zakopanem i Kościelisku domowymi tortami artystycznymi.
Tworzę dzieła, które są połączeniem najwyżej jakości składników, świeżego i oryginalnego smaku oraz wyjątkowej kompozycji.
Moje torty to wiele miesięcy nauki, przestudiowane setki książek, dziesiątki szkoleń i codzienne zdobywanie nowej wiedzy oraz inspiracji. Piękno, które mnie otacza w Kościelisku oraz w Zakopanem, inspiruje mnie oraz daje coraz to nowe pomysły do nowych doświadczeń. Dlatego tworzę nie tylko smaczne, ale też wyjątkowe i piękne torty, które są prawdziwą ozdobą i atrakcją każdej uroczystości.
Pieczenie dla mnie to nie tylko sposób na delektowanie się cudownymi smakami, lecz także szansa na rozwój swojej pasji oraz ciągłe zwiększanie umiejętności. Nie tylko projektuje, piekę i dekoruję torty, lecz również zgłębiam swoje umiejętności fotograficzne, aby zatrzymać ich piękno i smak w kadrze. Lubię też spędzać czas na wycieczkach w Tatrach, których piękno i klimat mnie inspirują.
Szukając wyjątkowych kompozycji i smaku najwyższej jakości, to zapraszam Cię do mojego świata tortów na każdą okazję. Pokażę Ci tajniki sztuki maszkecenia – czyli jedzenia dobrych rzeczy! W mojej kuchni zawsze panuje cudowna atmosfera, ponieważ w tworzenie każdego tortu wkładam pełne zaangażowanie. Dlatego też są one wyjątkowe i niepowtarzalne. Zapraszam Cię do podróży po niepowtarzalnych smakach.
Pozwól, że pokaże Ci swoje zamiłowanie do pracy. Dla mnie torty artystyczne, to nie tylko zwykłe ciasto z kremem i dekoracją. To prawdziwe dzieło, które wymaga ode mnie nie tylko umiejętności, lecz także wyobraźni, wyczucia i delikatności. W moich tortach staram się połączyć tradycję, z nowoczesnymi technikami, dlatego też często używam nietypowych składników i ciekawych elementów dekoracyjnych.
SKAD POMYSŁ NA DOMOWE TORTY ARTYSTYCZNE ?
Maszkety, maszkecić – to przede wszystkim delektować się jedzeniem. Odkrywanie nowych smaków, cieszenie się i jedzenie z przyjemnością naszych ulubionych potraw. Słowo to pochodzi z gwary śląskiej, skąd pochodzę. Kojarzy się zwykle ze słodkościami, takimi jak domowe ciasta czy torty, jednak może się odnieść ono do każdego rodzaju jedzenia, na które mamy akurat ochotę – nawet do kapusty kiszonej! Wszystko zależy od naszego gustu, wyobraźni i poczucia smaku. Maszetką jest jedzenie z przyjemnością, zgodnie z naszymi upodobaniami i bez pośpiechu. Czy nie tak właśnie je się tort? Owszem! Maszketki, to cieszenie się każdym kęsem i płynąca z tego przyjemność.
Jestem kobietą o wielu pasjach i umiejętnościach. Lubię przekraczać swoje granice, poznawać nowe możliwości i odczuwać satysfakcję z rozwoju osobistego.